Прочитај ми чланак

Патриотска удружења организују протест против ХААРП-а

0

Протест против ХААРП-а
СНП Корак Србије одлучио је да организује мирни протест због активирања HAARP технологије у Србији, стоји у саопштењу тог покрета.

– Тренутно радимо на окупљању осталих вођа родољубивих удружења који делују у отаџбини Србији са намером да их подстакнемо да се укључе у ову племениту и родољубиву инцијативу. Уколико имате воље и времена молим вас да подржите ову племениту инцијативу и да потакнете ваше пријатеље и познанике да се укључе у ову инцијативу. Уколико протест успе, то ће бити први протест ове врсте у свету и свакако заслужује медијску пажњу, стоји у саопштењу СНП Корак Србије.

 

HAARP е патент који је припадао британској компанији АРКО (ARCO Pоwer Tehnologies Incorporated), ћерка Атлантик Ричфилд компани, једна од највећих нафтних компанија у свету. АРТИ је био извођач примарних радова на Аљасци. Секундарне радове и цео пројекат откупљује америчка корпорација Е-системс 1994. која је пословала под патронатом ЦИА. Ова компанија већ је изводила сличне радове. За пословање ове компаније, годишње се издвајало 1,8 милијарди долара, а чак 800 милиона били су намењени за тајне пројекте. Ови пројекти су били толико тајни, да ни Сенат није знао где се ова средства троше. Исте године у посао улази Рајтеон корпорација, једна од највећих у одбрамбеној индустрији и 42. корпорација по богатству у свету. Ова корпорација поседовала ја на хиљаде патената, од којих су неки били кључни за пројектовање HAARP-а.

Кичма пројекта HAARP су 12 Рајтеонових патената, који се заснивају на сличном принципу, бежичном преносу информација и енергије на огромне даљине. А сви заједно, базирају се на пројектима Николе Тесле насталих у раном 20. веку. Зато се и не треба чудити оптужбама Ирана да САД користи оружје српског научника Николе Тесле.

Међутим, ово не треба схватити да је Никола Тесла желео да направи оружје за масовно уништење, већ још једну корисну алатку која ће бежичним путем бесплатно производити и преносити електричну енергију, што би много олакшало живот људи, посебно у економском смислу. Да су се којим случајем све Теслине идеје које је имао у глави нашле на папиру, питање је да ли би данас постојала планета.

Даљим проучавањем ових патената, дошло се до закључка да осим бежичног преноса енергије у стању су да произведу масивне експлозије, сличне нуклеарним али без ефекта радијације, могу да емитују енормну топлоту на великим површинама, да служе као радар огромног домета и систем за детекцију и распознавање летећих објеката.

 

Према изјавама тадашњих званичника Министарства одбране САД, HAARP је још једна дефанзивна алатка корисна америчкој војсци која између осталог служи за:

– емитовање снажних експлозија сличних нуклеарним, али без трајних последица на околину,

– алтернатива застарелом и масивном систему комуникација између подморница,

– могућност ометања комуникација, без угрожавања сопствених,

– алтернатива садашњем пројекту далекодометног радара, новим знатно функционалнијим и флексибилнијим системом,

– алатка за геофизичка истраживања и лакшег проналажења нафте,

– уређај за детекцију и елиминисање ниско летећих авиона и балистичких ракета.

 

Ова идеја звучи феноменално за оне који верују речима Министарства одбране САД.

Даљим проучавањем, види се да је ово заиста моћно и опасно оружје по планету. Рад овог система базира се на употреби јоносфере, слоја земљине атмосфере задуженог да филтрира и ублажи огромну сунчеву топлоту која иде ка земљи. Масовном експлоатацијом, слој пропушта више топлоте. А можда је ово одговор на глобално загревање?

 

(Правда)