Прочитај ми чланак

Ненад Чанак – нови Азем Власи

0

НОВИ САД – Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак позвао је стране амбасадоре у земљи да помогну да се „заустави прогон политичких противника у Србији злоупотребом државних органа“, саопштила је данас та партија.

„Верујем да сте из медија сазнали о притисцима које ових дана спроводи коалиција окупљена око СНС, нарочито у градовима у Војводини. Посебно бих у том контексту издвојио Зрењанин, где је притисак на нашег потпредседника странке и посланика у Скупштини Војводине Александра Мартона, а самим тим и на ЛСВ и наше бираче, укључена и полиција“, написао је Чанак у писму, наводи ЛСВ.

Чанак тврди да су такви догађаји у Зрењанину и Новом Саду показатељ „враћања у период прогона политичких противника злоупотребом државних институција“.

Писмо је, како је саопштено, упућено на 45 адреса амбасада међу којима су и амбасаде земаља суседа и Европске Уније али и Руске Федерације, САД, Швајцарске, Јапана, НР Кине и Краљевине Норвешке.

Потпредседник ЛСВ Александар Мартон оптужио је у уторак нову градску власт у Зрењанину да преко полиције покушава да изврши притисак на њега и његову странку. 

Мартон, који је бивши председник Скупштине града, рекао је новинарима испред породичне куће да га протеклих десет дана тражи зрењанинска полиција поводом кривичне пријаве коју је против њега поднео Окружни одбор Српске напредне странке због одлагања конститутивне седнице Скупштине Зрењанина. 

Нема дилеме да је војвођански сепаратиста Ненад Чанак преузео рецеп од косметских шиптара из осамдесетих година прошлог века и да припрема терен за „интернациолизацију“ проблема Војводине, као што је то некада радио Азем Власи са јужном српском покрајином.

 

(Танјуг, Србин.инфо)