Прочитај ми чланак

Врућа сепаратистичка јесен или истрага о махинацијама Ненада Чанка у „Металс“ банци

0

Афера око (Б)Агробанке је, по свему судећи, унервозила Ненада Чанка. Главни заговорник „Војводине републике“ ових дана је кренуо у нову сепаратистичку офанзиву. Ипак, мотив за хушкачке јавне наступе не лежи само у подршци из иностранства, већ овог пута Чанак има и личне мотиве.

 

Председник Лиге социјалдемократа Војводине оценио је да ће одлука Уставног суда Србије о ускраћивању дела надлежности АП Војводини изазвати тензије и “врућу јесен у Војводини”

 

Чанак је у интервјуу за “Дневник” упозорио на то да је Србија тиме ушла у “игру на оштрици ножа” из које се може изаћи само хитним уставним порменама које би уважиле реалност, односно “пуну спознају сложености Србије као државе” и омогућиле децентрализацију власти. Нови Азем Власи је истакао да је интернационализација питања Војводине неизбежна и да је она увелико почела.

 

Како редакција „Србин инфо“ сазнаје, лидер ЛСВ најавом великог таласања на политичкој сцени и претњом да ће додатно да потенцира „војвођански проблем“ заправо жели да одврати нову владајућу гарнитуру Србије да после афере у Агробанци, испита и све махинације у „Металс“ банци и Развојној банци Војводине, у које су Чанак и људи око њега директно умешани.

 

Због тога Чанак планира да у наредном периоду заоштри реторику око Војводине, па чак и организује неке демонстрације у Новом Саду као одговор на „репресију из Београда“.

 

С. С.